گفت و گوی مدیر مسئول نشریه «نسیم جم» با خبرگزاری فارس/ طبیعت بکر «جم» و ظرفیت مغفول مانده گردشگری

شهرستان جم در فاصله ۲۰ کیلومتری خلیج فارس یکی از خوش آب و هواترین مناطق استان بوشهر را دارا است که در طول سال صدها هزار مسافر و گردشگر از مناطق دیدنی این شهرستان بازدید میکنند. به گزارش نسیم جم به نقل از خبرگزاری فارس، از جم به عنوان نگین سبز استان بوشهر یاد میشود
شهرستان جم در فاصله ۲۰ کیلومتری خلیج فارس یکی از خوش آب و هواترین مناطق استان بوشهر را دارا است که در طول سال صدها هزار مسافر و گردشگر از مناطق دیدنی این شهرستان بازدید میکنند.
به گزارش نسیم جم به نقل از خبرگزاری فارس، از جم به عنوان نگین سبز استان بوشهر یاد میشود و هر ساله در تعطیلات نوروزی مسافران بسیاری وارد این شهرستان میشوند. جم یکی از خوش آب و هواترین مناطق استان بوشهر است و شرایط ویژه جغرافیایی این شهرستان و فاصله ۲۰ کیلومتری تا خلیج فارس، جم را به منطقهای دیدنی و با آب و هوای معتدلتر نسبت به سایر شهرهای استان بوشهر تبدیل کرده است.
جم شهرستانی خوش آب و هوا در کنار پایتخت انرژی ایران
این شهرستان از شرق و شمالشرقی به استان فارس، از جنوب به شهرستان عسلویه و از جنوبغربی به شهرستان کنگان و از شمال به شهرستان دشتی و شمالغربی شهرستان دیر محدود میشود. قرار گرفتن شهرستان جم در محور پرتردد عسلویه به شیراز در جنوب کشور سبب شده تا علاوه بر عید نوروز در روزهای دیگر سال نیز مسافران و گردشگران زیادی از این شهرستان بازدید کنند.
جم از یک طرف، به شهرستان مُهر از توابع استان فارس متصل و از طرف دیگر، از طریق اتوبان ۴خطه جم ـ عسلویه، به منطقهٔ عسلویه، قطب اقتصادی انرژی ایران متصل شدهاست و از طرف دیگر به شهرستانهای دشتی و دیر ارتباط دارد.
معرفی مناطق دیدنی و گردشگری نگین سبز استان بوشهر
تصویر: آوای بوشهر
از جمله مناطق دیدنی و گردشگری شهرستان جم میتوان به کوه پدری – باغهای لیمو و زیتون – روستای تاریخی و کوهستانی حرمی اناری – باغستانهای سورگو – تنگ گرو – آب سبز (اُو سُوز) – باغهای انار قلعه باغ (انارستان) – نخلستانهای گلستان (انارستان) – پیر بیبی بانو – پیر بیراهه آبگرمک (امامزاده جعفر)(باغها و آبشارهای زیبا) – جنگل گلوبردکان (یک جنگل انبوه با رودی نسبتاً دائمی که از میان آن میگذرد و در محدودهٔ شهر انارستان و روستای حسینآباد محاط شدهاست) – مناظر زیبای گود لح (چشماندازهایی زیبا در پشت کوههای بهرباغ ، علیآباد و بهارستان) – حمام قاجاریه – روستای بسیار زیبای بابامبارکی و بهارستان – آسیاب علیآباد (طاحونهٔ حاجی مظفر) – رشته قنات قره چناق – تنگ حنا – بنو تنگمان – طاقو – حنوط – باغ پدری – سی سواران بهارستان – باغهای بیدخوار، نرگسی، بیدبلند، کوری، منظر، حاجیآباد، صیدی، پهگو، فرامرزی، انارستان و دیگر روستاهای زیبای جم و ریز – مناطق باستانی دایو و گلوقلات (گیر کلات) – پیر گلدسته – سد و گورستان تاریخی و باغها و چشمه آب روستای غربه – بناهای تاریخی روستای حرمیک – رشته قنات قدیمی روستاهای تشان و دره بان، زیارتگاه کوهستانی قدمگاه و دره زیبای مجاور روستای دره پلنگی و قنات باستانی پدری و چرم آیینه اشاره کرد.
وجود منابع کاری فراوان در این منطقه، جم را به یک شهرستان مهاجرپذیر تبدیل کردهاست که نتیجه آن ورود فرهنگهای گوناگون به این منطقه است. شهرستان جم در سالهای اخیر پیشرفت چشمگیر اقتصادی داشتهاست و سه شهرک بزرگ نفت و گاز با جمعیتی بیش از ۱۵ هزار ساکن که کارکنان نفت و گاز و پتروشیمیها میباشد نیز در این شهرستان وجود دارد.
عدم توجه مسؤولان استان بوشهر به صنعت گردشگری
سیف اله حسنی پور فعال اجتماعی شهرستان جم در گفتگو با خبرگزاری فارس، اظهار داشت: غافل بودن مسؤولین شهرستان جم و حتی استان از صنعت گردشگری و عدم بهرهمندی از توریسمصنعتی، مقولهای است که همواره مورد نقد جدی فعالین اقتصادی بوده است و استاندار بوشهر در آخرین سفر خود به شهرستان جم به این بیتوجهی صورت گرفته صحه گذارده و حتی معاون منابع انسانی استاندار نیز به شدت از عدم آشنایی مسؤولین به ظرفیتهای گردشگری و عدم توجه به صنعت گردشگری گلایه و انتقاد کرد.
حسنی پور با طرح این سوال اساسی که شهرستان جم به عنوان دروازه ورودی استان برتر کشور در حوزه گردشگری، چه میزان رنگ توسعه زیرساختهای گردشگری را به خود دیده و از این حیث کسب درآمد کرده است؟ افزود: نظر به قانون برنامه ششم توسعه که با صراحت در آن به گردشگری اشاره شده، فرماندار و مجموعه مرتبط با این حوزه باید در این خصوص عملکرد روشنی را ارائه دهند که چه میزان از پتانسیلهای موجود شهرستان در راستای درآمدزایی بهرهجویی شده است.
وی با بیان اینکه به نظر میرسد متولیان امر در این خصوص کارنامه موفقی نداشته باشند، چون به همین میزان که از ظرفیت تیم پارس جم غافل ماندهاند و سر شهرستان بی کلاه مانده، از ظرفیتهای بالقوه حوزه گردشگری غافل بودهاند، تصریح کرد: با توجه به قرابتی که شهرستان جم با شهر سیراف دارد و به گواه تاریخ، پس کرانه سیراف محسوب و عمده گردشگران خارجی از مبادی ورودی شهرستان به سمت این بندر تاریخی ره سپارند، چقدر از حیث وجود این همسایه برای اقتصاد شهرستان بهره برداری شده است؟
مدیر مسئول نشریه نسیم جم خاطرنشان کرد: مسؤولین امر باید پاسخگو باشند که چه میزان به مدد رسانهها آمدهاند تا از ظرفیتهای خود برای تعالی حوزه گردشگری بهره جویند و آیا مسؤولان از خود پرسیدهاند که اگر نعمت گاز از منطقه گرفته شود، چه راه درآمدی جایگزین آن را دارند؟
این روزنامه نگار ابراز کرد: مسؤولانی که به همراه سرمایهگذاران وزارت نفتی و امثالهم، بجای بهرهمندی از زیستبوم شهرستان و نخیلات جم در راستای جذب گردشگر، کمر همت به نابودی و تیشه به ریشه آن میزنند، جوابی برای آیندگان آماده کردهاند و یا همین چهار روز دوره مسؤولیت خود را میبینند؟
فعال اجتماعی شهرستان جم تاکید کرد: شهرستان جم ملقب به نگین سبز جنوب که دارای ظرفیتهای گردشگری چون کوه پدری، باغات مرکبات، نخل و زیتون، جنگلگلوبردکان، منطقه بکر و باغات لیموی بخش ریز، حمام دوره قاجاریه، مقبره عارف و فاضل جم، رشته قنات های متعدد، باغات حرمی اناری، گرو انارستان، سورگو و … است. آیا درست است که قربانی غولهای بزرگ نفتی و گازی شود یا اینکه از آنها باید حداکثر بهره را در روزهای نداری شهرستان برد؟
وی با اشاره به اینکه این روزها که تنور جدایی دو روستای تاریخی شهرستان و الحاق آنها به شهرستان دیگری داغ است، از خود پرسیدهایم که برای جذب گردشگر به بافت روستایی و بکر روستاهایی چون طاقو، پلنگی، خانیچه، هفتچاه، کوهچهر، حسین آباد ریز و … چه برنامه مدونی داریم؟ افزود: آیا از چشمه روان و باغات باصفای روستای خانیچه خبر داریم که در روزگار بیآبی دامنگیر کشور بلا صاحب رها شده است؟
حسنی پور عنوان کرد: حال که نوروز در راه است، ستاد نوروزی شهرستان باید دست به کار شود و خلاءهای جذب گردشگر را جبران و از فردا به فکر توسعه زیرساختهای جذب گردشگر از جمله حمام عمومی، بهادادن به سرمایهگذاران در حوزه گردشگری چون رستورانداری و اقامتگاههای بومگردی، بهرهجویی از ظرفیت سد سرچشمه و… باشند تا اینکه در عمل، شعارهای مسئولان باور پذیر باشد.
وی با بیان اینکه همواره چوب مسؤولان لای چرخ سرمایهگذاران این صنعت احساس شده افزود: کافی است سری به سفره خانههای سنتی در سطح شهرستان بزنید تا اینکه به گواهی آنان به اهمالهای صورت گرفته در خصوص گردشگری و جذب توریسم پی ببرید، حال بماند که شهرستان ما حتی در خصوص توریسم صنعتی نیز حرفها برای گفتن دارد و مسئولین یک قدم در راستای پویایی و بهرهجویی از آن برنداشتهاند.
در روز جم چه اقدامی برای معرفی شهرستان شده است؟
این فعال اجتماعی شهرستان جم بیان کرد: به میمنت برگزاری روز جم در هفتههای آتی لازم است، تلنگری هم به دبیرخانه همایش این روز زده شود که چه میزان از روز جم برای معرفی شهرستان در راستای جذب گردشگر و میهمان نوروزی بهرهبرداری شده است؟
حسنی پور در پایان، نبود متولی حوزه گردشگری، کمبود سمنها و عدم همراهی مدیران با سرمایه گذاران در شهرستان و عدم تمایل سرمایهداران شهرستانی جهت ورود به این حوزه را مواردی برشمرد که دست به دست هم داده تا نگین سبز، قطب کشاورزی و البته مهد میزبانی صنعت در استان بوشهر آنگونه که باید نتواند خودی نشان دهد، هرچند که شهرداری بعد از سالها شهر شدن جم در حال ساخت هتل است که به عنوان لازمه جذب گردشگر میتوان از آن به نیکی یاد کرد.
مشروح گزارش :
http://fna.ir/brzulx
برچسب ها :نسیم جم، جم، گردشگری، پدری، پردیس، گلوف اله حسنی پور، خبرگزاری فارس بردکان، حرمی اناری، سی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰